FAQ

Kan ik privé ritten verbergen?

Wij onderscheiden 3 type ritten, namelijk woon-werk, privé en zakelijk. Als berijder van de auto kan je inloggen via web of app en alle ritten bekijken. Je kan ze zelf handmatig het kenmerk woon-werk, privé of zakelijk geven. De meeste berijders hebben eenmalig een werkrooster ingevuld waardoor de ritten automatisch worden gekenmerkt als woon-werk, privé of zakelijk.

Op het moment dat je de ritten gaat declareren, dan zal je woon-werk en/of zakelijke ritten declareren. Per kilometer krijg je een vergoeding. Deze kan voor woon-werk anders zijn dan voor zakelijk. De totale afstand en dus de vergoeding wordt automatisch opgeteld en vervolgens als declaratie ingediend. Gelijktijdig wordt ook een rittenoverzicht van de gedeclareerde ritten samengesteld. Dat betreft dan dus alleen woon-werk en/of zakelijke ritten. Dit rittenoverzicht wordt niet automatisch meegezonden, maar de werkgever kan dit wel (steeksproefgewijs) bij jou opvragen ter onderbouwing van de declaratie.

Dit is hoe ons systeem is opgezet. Het antwoord is ja, privé ritten zijn afgeschermd van de werkgever.

Heb ik altijd een OBD2 verlengkabel nodig?

Trips in the Cloud levert altijd een OBD2 verlengkabel mee bij uw aankoop. Deze heeft u niet altijd nodig, maar soms is het wel handig als er bijvoorbeeld een klepje in de weg zit of als de OBD2 poort op een onhandige plek zit.

Wat betekent OBD GPS Tracker Plug & Play?

Onze OBD GPS Tracker is de GPS Tracker die het meest wordt gebruikt door onze klanten. De reden hiervoor is dat u deze GPS Tracker zelf in uw auto kunt klikken en dat deze dus niet ingebouwd hoeft te worden. U bespaart dan dus inbouw/installatiekosten. Deze bedragen al snel € 100,-. Daarbij als u van auto wisselt omdat u een nieuwe auto in gebruik neemt, dan kunt u de GPS zelf eenvoudig meenemen.

Als u de GPS Tracker (OBD Plug n Play) in uw auto klikt dan worden vervolgens automatisch al uw ritten geregistreerd. We verkopen ook een Inbouw GPS Tracker of een ACCU GPS Tracker dus u kunt zelf kiezen welke GPS Tracker uw voorkeur heeft, maar de meeste klanten kiezen dus voor onze OBD GPS Tracker.

OBD staat voor On Board Diagnostics. OBD verwijst naar de aansluiting in uw auto waar u de OBD GPS in kunt prikken. Alle personenauto’s en busjes beschikken over een OBD2 poort. Deze bevindt zich vaak ergens rondom het stuur, soms achter een klepje. De garage gebruikt deze OBD2 poort om een computer aan te hangen om de gegevens van uw auto uit te lezen om zo eventuele storingen te achterhalen. Maar u kunt deze OBD2 poort dus ook gebruiken om de GPS Tracker in te prikken om zo alle ritten automatisch bij te houden.

Als wij het over OBD hebben, dan bedoelen we ook OBD2. OBD of OBD2 is hetzelfde. De formele naam is OBD2, maar om het eenvoudig te houden gebruiken we vaker de naam OBD.

Wat is een OBD2 poort?

De OBD GPS Tracker kunt zelf in uw auto klikken in de OBD2 poort. OBD staat voor On Board Diagnostics en het is de stekker aansluiting in uw auto waar ook de computer in geklikt wordt bij een service beurt in de garage. Deze bevindt zich bijna altijd in het dashboard in de nabijheid van het stuur en de bestuurdersplek, maar de precieze plek verschilt per auto. Soms is deze verborgen achter een klepje.